maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Haïtiaanse ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

Ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon heeft president Chandrikapersad Santokhi opgeroepen om meer te communiceren met de samenleving en zich ook fysiek te wenden tot het volk. Mixon maakte deel uit van een team dat zaterdag door het staatshoofd werd ontvangen in het kader van de nationale dialoog. Hij benadrukte dat naast de financieel-economische situatie waar Suriname zich momenteel in bevindt, er ook internationale crises zijn die het land beïnvloeden.

Mixon adviseerde de president om zich persoonlijk te richten tot actievoerders bij protesten en om meer actie te ondernemen in achterstandsbuurten, met name op het gebied van voedselpakketten en zorgverzekeringen. Hij benadrukte dat de samenleving rust en communicatie wil, en dat mensen niet alleen theoretische oplossingen willen horen, maar ook praktische acties willen zien.

Hij waarschuwde dat acties de economie van het land niet ten goede komen en alleen maar tot instabiliteit leiden. Mixon riep de regering op om de Haïtiaanse gemeenschap te erkennen, vooral vanwege haar bijdrage aan de agrarische sector, en om gezinshereniging mogelijk te maken.

President Santokhi informeerde de groep over de distributie van voedselpakketten en sociale steun, en hij zal als staatshoofd opnieuw fysiek contact opnemen met het volk. Hij bevestigde ook dat de regering zich inzet voor training en begeleiding van jongeren en openstaat om via haar communicatiezenders met de Haïtiaanse gemeenschap te communiceren.

Santokhi erkende dat de boodschap van de regering naar de totale samenleving moet worden overgebracht en dat hij zich bewust is van de verantwoordelijkheid die hij als president draagt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHaïtiaanse ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk