zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Hackers,……………Opgepast!

lees ook ...

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo sne...

Er zijn tegenwoordig heel wat hackers/scammers bezig op sociale media zoals tikkers (chat moderators), maar ook als mensen die men persoonlijk kent. Ondanks de toename van hackaccounts blijven de meldingen dikwijls uit. In de meeste gevallen gaat het om seksueel getinte berichten en of andere privé issues die men niet graag wil delen of melden bij de politie.

Een meetpunt in Suriname heeft uitgewezen dat voornamelijk mannen, actief op social media, het slachtoffer zijn geworden van de zogeheten Facebook hacks. Echter blijkt dat men vaak genoeg zelf aanleiding geeft hiertoe. Dat komt doordat persoonlijke informatie is verstrekt aan vertrouwenspersonen en niet aan onbekenden of hackers zoals men vaak denkt.

Tegenwoordig deinzen criminelen er niet voor terug om hun activiteiten voort te zetten via legitieme socialmediaprofielen. Daarbij gebruiken zij de accounts van mensen die u persoonlijk kent en leiden het gesprek naar het moment waarbij ze met een SMS-verificatiecode u proberen te achterhalen. Let wel: Het chatgesprek komt van iemand die u kent! En niet van een vreemde. Voorzichtig met persoonlijke informatvie of wachtwoorden te geven aan vrienden of kennissen.

Ook criminele bendes plaatsen advertenties op Facebook voor chat moderator’s werk of snel geld verdienen advertenties. Wees daarom alert wanneer u online een conversatie hebt voor verdere instructies. Stop de conversatie gelijk indien er naar een sms-code wordt gevraagd.

Een verificatiecode is een extra veiligheidsklep om uw socialmediaprofiel te beschermen. Verificatiecodes mogen niet afgestaan worden. Ook niet aan uw partner, ouders, kinderen of collega’s, wat dan ook de redenen ook is. Indien u dit toch doet is uw account direct na het afstaan van de code gehackt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHackers,...............Opgepast!