dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Hack-O-Topia gepresenteerd in DNA

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

PTC is in de startfase van 3 nieuwe ICT-programma’s, te weten: Data Science, Artificial Intelligence en Robotica. Dit project helpt het gebrek aan menselijke vaardigheden met de uitrusting van de vaardigheden van de toekomst in Suriname aan te pakken en wordt uitgevoerd met hulp van de Inter-American Development Bank (IDB)

Een onderdeel van dit project is het uitvoeren van een wederkerende hackathon, waarbij de verschillende studierichtingen belicht worden. Voor het evenement hebben 22 teams zich opgegeven waarvan 90% PTC studenten en 10% andere instituten.

De Hackathon die van 5 tot 7 november 2021 heeft plaatsgevonden, had tot doel creatieve en frisse nieuwe perspectieven door het gebruik van technologie voor de ontwikkeling van applicaties, web of mobiel, rondom het thema van Covid-19 te promoten.

De vijf winnaars zijn studenten van het Polytechnic College Suriname (PTC) en andere instituten en hebben op woensdag 24 november 2021 hun hacking challenges gepresenteerd aan de DNA-leden.

De jurering bestond uit personen van het bedrijfsleven, de overheid en deskundigen. Zij hebben gelet op het volgende punten: Creativity/Innovation, Usability/User Experience, Use OPEN API and datasets, Technical Implementation, Usefulness & Business Case, Challenge & Industry Impact.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHack-O-Topia gepresenteerd in DNA