donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Voorbereidingen bouw Corantijnbrug in volle gang

lees ook ...

Ontwikkeling van de ananas productie in Suriname

De Joint SD Fund Program Agrifood Systems Transformation Accelerator (ASTA) is middels het project ‘Sustainable Pineapple Value Chain Development’, op woensdag 28 september 2022 gestart. De launch wer...

De voorbereidingen voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier zijn in volle gang. In verband hiermee heeft een delegatie van het ministerie van Openbare Werken (OW), samen met een consultancybedrijf en aannemers een onderhoud gehad met leden van het Guyanese ministerie van Openbare Werken. Er hebben wederom oriëntaties plaatsgevonden, waarbij locaties zijn aangedaan waar de brug start aan de Surinaamse zijde en landt op het Guyanese grondgebied.

Firazia Ataoellah, hoofd van afdeling Bruggen bij het ministerie van OW, gaf na het bezoek aan dat de haalbaarheidsstudie voor de bouw van de Corantijnbrug binnenkort wordt afgerond. In december 2021 wordt een aanbesteding gehouden door het ministerie, waarbij ingenieursbureaus zich kunnen inschrijven om het ontwerp te maken voor de brug.

Daarom werd een bezoek gebracht aan Guyana en Nickerie om de plekken te bezichtigen waar de brug gebouwd zal worden. De ingenieursbureaus werden in de gelegenheid gesteld zich op de plekken te oriënteren en waar nodig vragen te stellen die essentieel zijn om het brugontwerp naar wens te maken.

De brug over de Corantijnbrug zal voorzien worden van een zeer unieke constructie die zich vanuit Guyana zal verbinden met het Long Island en een lengte zal hebben van 1.1 km. Vervolgens wordt een 2 km lange weg op het eiland aangelegd, waarna een 2.1 km lange brugconstructie het eiland gaat verbinden met Suriname. Deze megaconstructie met een totale lengte van meer dan 5 km is doorslaggevend voor zowel Suriname als Guyana.

Het gaat om een cruciale verbinding die de twee regio’s aaneensluiten. Beide landen hebben belang bij de totstandkoming van de brug op verschillende economische gebieden zoals de toerismesector alsook het bevorderen van de handel die zich gigantisch kan gaan ontwikkelen. Als alles volgens de planning verloopt kunnen de bouwwerkzaamheden eind eind 2022 beginnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereidingen bouw Corantijnbrug in volle gang