Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

GVO verdwenen kasreserves binnenkort van start

Geplaatst

op

blank

Binnenkort zal er een gerechtelijk vooronderzoek worden gestart naar de ontvreemde kasreserves van de handelsbanken bij de Centrale Bank van Suriname. Dit naar aanleiding van de aangifte gedaan door burgers van Suriname en de Finabank NV.

Afgelopen maandag berichtte de procureur-generaal, Mr. Roy Bajnath Panday, de personen die aangifte tegen de moederbank hebben gedaan, schriftelijk over het politieonderzoek dat in deze kwestie reeds is verricht.

Ook Strei!-voorzitter Maisha Neus, activiste Xaviera Jessurun en DA’ 91-voorzitter Angelic del Castilho behoren tot degenen die in deze kwestie een klacht hebben ingediend bij het Openbaar Ministerie.

In januari dit jaar, werd bekend dat ruim honderd miljoen USD van de kasreserve die onder beheer was bij de CBvS was verdwenen. Niet lang daarna werd bekend dat een bijna even groot bedrag aan termijndeposito’s van de banken, was ontvreemd.

Verdachten in deze zaak zijn de voormalige governor van de CBvS, dhr. Robert van Trikt, diens zakenpartner dhr. Ashween Angnoe en inmiddels ook de minister van Financiën, dhr. Gillmore Hoefdraad. Tot nog toe heeft de regering niet kunnen verklaren waaraan de onrechtmatig toegeëigende middelen zijn uitgegeven. In een eerdere publicatie van De West is hiervan wel een opsomming gegeven zoals onder andere, het staatsbezoek van de president aan China, aankoop van voertuigen bij Rudisa, leasen van een Russische helikopter en schuldaflossingen bij het Opec Fund, betalingen aan advocatenkantoor Vlatacom, het Servische bedrijf dat het e-ID-systeem leverde en aan de Watergroep uit België.

Culturu.com

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Mir

Gelooft men dit nou echt?? Een regering die zo (openlijk) steelt van het volk, moet niet meer aan de macht komen. Zij die het land vertegenwoordigen, verdienen genoeg en zijn toch zo hebberig. Hopelijk onthouden Surinamers die gaan stemmen wat hen is aangedaan.

R Gerding

Verdwenen kasreserves:Moet terug gestort worden,waar het ook vandaan zal komen.
Dan zal er ook vertrouwen in de staat Suriname terugkomen.
Met ‘n nieuwe regering,Hoop ik.
Dan is het Suriname voorwaars.💪🤔.

Ram

Ik ben benieuwd wat het VO nog meer in petto heeft. Het deksel is open en het zal mij niet verbazen als er meer aan het licht komt. Als men openlijk geld verduisterd, wat heeft men nog meer geflikt achter gesloten deuren? Hoop van niet, maar is kennelijk tegen beter weten in. Het geld terugstorten is geen teken van betrouwbaarheid en vertrouwen met handelspartners. Er zal meer dan bergen verzet moeten worden om het vertrouwen te winnen. Vertrouwen moet men verdienen. Dit is een struikelblok voor wie dan ook in de toekomst aan de macht komt. Die zullen harde en… Lees verder »

Shaka Zulu

Zijn jullie nou echt zo dom ??? Dit alles hebben ze gedaan om iedereen in Suriname van wie het geld was/is te onderwerpen aan die ene bonobo nigger die zich daar zogenaamd president noemt . Op deze manier heeft hij iedereen in zijn macht . Elke winkelier , elke groothandel , elke bedrijf , letterlijk iedereen die geld op de bank had staan . En de gedachte nu is , dat als mensen nu hun geld terug willen dan gaan ze nu moeten doen wat die nigger zegt. En dat is dus hem weer aan de macht te helpen zodat… Lees verder »

Een moeder

Hou het netjes niet schelden

Shaka Zulu

Een moeder , Als het om die kaulo mapimas gaat die het land naar de klote hebben geholpen en verkocht aan de hoogste bieders kan ik me niet netjes houden . Hahahaha Geloven jullie nou echt in een onderzoek ???! Is naar een schei vertoning om het volk zoet te houden voor jaren wat het gaat duren . Uiteindelijk zijn jullie alles vergeten omdat men weer nieuwe problemen op jullie zullen los laten om je zorgen over te maken . Jullie worden bewust met problemen geestelijk kapot gemaakt zodat het jullie teveel word allemaal en erbij neer gaan zitten Weten… Lees verder »Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen