Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Guyanese autoriteiten: Tweede toestel uit Suriname gevonden met 390 kilo cocaïne

Geplaatst

op

617

De Guyanese autoriteiten hebben een blauwwitte toestel “”Beechcraft” die uit Suriname afkomstig is aangetroffen in Guyana. Dit is het tweede toestel in een maand die gevonden is. Afgelopen zondag was ook al een ander toestel aangetroffen. Dit toestel is gecrasht op de 9 miles Airstrip in Issano Region Seven.

Na onderzoek is gebleken dat het gaat om de piloten Juan Ivan Fortool en Manoel Edson Pinheiro Costa. De derde persoon die ook betrokken was heeft een arm fractuur opgelopen. De naam is nog niet vrijgegeven.

De toestellen hebben onderweg naar Suriname technische problemen gehad. Het onderzoek is nog gaande.- Culturu.com

Fotobron: GFC

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vijay
zondag 20 september 2020 12:33

Wat een rommel. De ène zegt dat de vliegtuig op weg naar Suriname was en de andere zegt dat het van Suriname ging. De vliegtuigen zijn van Brazilië met Brazilianen en Venezolanen. Op Guyanese grondgebied. Vreemd is dat beide vliegtuigen in het zelfde gebied om en bij zijn gevonden. Dus het bestaat niet dat beide vliegtuigen in het zelfde gebied problemen hebben gehad. Hoogstwaarschijnlijk was hun bestemming guyana, ergens daar in de omgeving maar het is misgegaan bij de landing.

Btigrie
zondag 20 september 2020 15:32

Kijkend naar de namen is één van de piloten Braziliaan en de ander heeft een Spaanstalige naam.
Hoezo een Surinaams vliegtuig?
Welke roepnaam (callsign) hebben de toestellen? Begint met PZ – ????.
Of stond er gewoon Desiree Bouterse air cargo op de toestellen?

Don
zondag 20 september 2020 15:32

Hoe weet jij dat? Was je daar?

Papa Sranan
dinsdag 22 september 2020 09:48

De berichtgeving is tendentieus, suggestief en helemaal fout. Als de vliegtuigen uit Brazilië kwamen, hoe kunnen ze dan van Suriname zijn. Zijn ze in Suriname geregistreerd.? No gi na kondre wan por’ nen fu soso.

Dennis Vaarwater
maandag 28 september 2020 11:31

Suriname is wel lekker positief bezig met drugs.
Dan kunnen de jongens van het vliegtuig als ze nog leven gratis kost en inwoning krijgen in een eigen appartementje van de regering.
Gezellig tussen al die andere stoute mensjes
Misschien wel even handig voor de politie om te kijken of deze drugs ook iets met Bouterse en Brusnwijk te maken hebben.
Want Brunswijk moet daar in Nederland nog een straf voor uit zitten, en onze lieve Opa Bouterse ook.

Beolandra
maandag 28 september 2020 11:34

Ja jongens gewoon de feiten ontkennen, daar kwamen jullie voorheen mee weg.
Het is op Surinaams grondgebied en het is in Europa en Amerika allang bekend dat er Surinamers aan die drugs deals mee werken.
Dus ontkennen heeft geen zin, gewoon de waarheid onder ogen zien en je te pletter schamen.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen