vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Guyana vraagt diaspora naar ‘huis’ te komen om booming oil sector

lees ook ...

Suriname winnaar Inter Guyanese spelen

Suriname is bij de Inter Guyanese spelen als winnaar uit de bus gekomen. De jonge atleten van Suriname hebben hun land nogmaals op de kaart geplaatst. Suriname is met in totaal 110 punten winnaar g...

Uit een meeting tussen de Guyanese ministers van Landbouw, Zulfikar Mustapha, en Buitenlandse Zaken, Robert Persaud, en de Guyanese diaspora in Suriname afgelopen zaterdag in Paramaribo, bleek dat  Guyanezen die meer dan 20 jaar in Suriname hebben gewoond en gewerkt, best wel naar Guyana terug zouden willen keren in verband gezien de nieuwe ontwikkelingen aldaar.

De Guyaneze  ministers vertelden de diaspora over de ontwikkelingen die in Guyana plaatsvinden met vooral de olie- en gassector en de kansen voor de personen in de diaspora. Guyana wil zijn mensen in de diaspora eerst de kans geven om te participeren, alvorens over te stappen naar buitenlandse werkers. Ook op het gebied van landbouw en veeteelt heeft Guyana grote projecten in het vooruitzicht.

Er wonen naar verluidt ruim 25.000 Guyanezen in Suriname, die actief zijn in de agrarische sector, visserij-, bouw- en olie- & gassector. Volgens minister Persaud zijn ze bezig met het informeren van de mensen in diaspora over de talrijke kansen in Guyana alsook bij te dragen om de economie van het land te versterken. De Guyanezen in diaspora kunnen bij terugkeer ook rekenen op incentives en speciale regelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGuyana vraagt diaspora naar 'huis' te komen om booming oil sector