woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Guyana gastheer voor cruciale waterconferentie: regionale samenwerking essentieel

lees ook ...

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur 's middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk...

Onlangs vond de 32ste conferentie van de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) plaats in Guyana. Minister Riad Nurmohamed en leden van het ministerie van Openbare Werken namen deel aan dit belangrijke evenement, dat tot doel had de gezamenlijke uitdagingen op het gebied van waterbeheer in de Caribische regio aan te pakken.

De conferentie werd georganiseerd in samenwerking met de Caribbean Development Bank (CDB), de Inter-American Development Bank (IDB), en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP). Een van de hoogtepunten van de conferentie was het High Level Forum (HLF), waar minister Nurmohamed en directieleden actief aan deelnamen.

Het HLF bracht ministers en vertegenwoordigers van Caribische landen samen om uitdagingen aan te gaan en duurzaam waterbeheer te bevorderen. Onderwerpen zoals de impact van klimaatverandering, wateruitdagingen en innovatieve financiering stonden op de agenda.

Deze veelzijdige aanpak beoogde niet alleen verbeteringen in waterbeheer en het verminderen van niet-gefactureerd water (NRW), maar benadrukte ook de noodzaak van veerkracht tegen klimaatverandering en samenwerking tussen de Caribische landen.

Tijdens de conferentie werden presentaties gehouden die de cruciale rol van waterbedrijven onderstreepten in het verminderen van CO2-uitstoot en het aanpakken van klimaatverandering. Het verminderen van NRW bleek een effectieve strategie om niet alleen water te besparen, maar ook kosten en CO2-uitstoot te verminderen. Afgevaardigden exploreerden duurzame oplossingen, financiële mogelijkheden en technologische innovaties om de watervoorzieningssystemen te verbeteren en CO2-uitstoot op hun eilanden te verminderen.

Financieringsmogelijkheden en subsidies voor water- en afvalwaterprojecten werden eveneens besproken. De bijeenkomst werd afgesloten met de ondertekening van een ministeriële verklaring, waarin de gezamenlijke inzet van de regio voor een duurzamere toekomst werd bevestigd.

Het forum toonde aan dat de Caribische landen met gecombineerde inspanningen en innovatieve benaderingen klaar zijn om de wateruitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan en tegelijkertijd de economie te ondersteunen en kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGuyana gastheer voor cruciale waterconferentie: regionale samenwerking essentieel