vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Grote zoon Nickerie overleden

lees ook ...

VP reikt bereidverklaringen uit

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op 01 december jongstleden bereidverklaringen voor een stuk grond uitgereikt aan onder andere leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijst...

Rijstproducent en politicus Liakat Mahawatkhan van Nickerie is dinsdag in het ziekenhuis overleden. Van 2000 tot 2005 vertegenwoordigde Mahawatkhan Nickerie in het parlement in Nieuw-Front-verband samen met collega-parlementariërs Koulesar Matai, Ramlall Mahabier en Carmelita Ferreira. Mahawatkhan stond bekend als iemand die geen blad voor de mond nam.

“Iemand die op zijn eigenzinnige wijze invulling heeft gegeven aan het leven, iemand die heel pertinent was. Die woorden altijd op zijn tong had,” omschrijft de gewezen  burgervader en het oud-assembleelid van Nickerie, Rachied Doekhie, Mahawatkhan.

Hij schoof zijn kritische kanttekeningen beslist niet onder stoelen en banken. Vooral in de politiek deinsde hij er niet voor terug allerhande zaken aan te kaarten. “Hij kwam altijd flink uit. Of het nou tegen Lachmon was of tegen Santokhi of wie dan ook. Hard uitkomen, was altijd zijn kenmerk,” stelt Doekhie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote zoon Nickerie overleden