Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Grote verslagenheid in Suriname na bootongeluk dat zeven levens eist

Geplaatst

op

Bij een bootongeluk op de Surinaamse rivier de Coppename zijn vrijdag zeven mensen omgekomen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook kinderen. Drie opvarenden, waaronder twee kinderen, worden nog vermist. Dat melden diverse media in Suriname. 

Het tragisch heengaan van zoveel gezinsleden van families uit de dorpen Corneliskondre en Grankreek heeft de Surinaamse gemeenschap en vooral de inheemse gemeenschap van ons land geschokt en in diepe rouw gedompeld’, zegt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname op de website van Starnieuws.

De smart wordt groter omdat zoveel inheemse families zijn getroffen door het ongeluk, zegt de Vids. ,,Er bestaan uitgebreide familieverbanden tussen de dorpen.” 

Corneliskondre en Grankreek liggen in het noorden van Suriname, zo’n 150 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Paramaribo. De boot waar de slachtoffers in zaten is omgeslagen in het onstuimige water van de rivier. Door een grote golf die tegen de houten boot sloeg, raakten de inzittenden in paniek en kwamen aan een kant te zitten.

Zwemvest

Toen ze probeerden het water uit de boot te scheppen kantelde deze om. Geen van de mensen in de boot droeg een zwemvest, terwijl dit wel verplicht is bij het reizen in de open korjalen.

Volgens Surinaamse media is een aantal opvarenden door dorpsbewoners uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde rond middernacht. Onder de slachtoffers zijn drie tot vijf kinderen, de media in het Midden-Amerikaanse land zijn daarover niet eenduidig.

De regering van president Desi Bouterse zegt in een verklaring ‘met grote ontsteltenis’ kennisgenomen te hebben van het ongeluk. Bouterse bezocht het ziekenhuis waar gewonden van het ongeluk zijn opgevangen.

De president zou de autoriteiten geïnstrueerd hebben om veiligheidsaspecten in acht te nemen bij de terugkeer van de groep nabestaanden en overlevenden naar hun dorpen, morgen. De groep zal voor de tocht terug naar huis onder meer voorzien moeten worden van reddingsvesten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen