woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Grote schoonmaakbeurt voor binnenstad van Paramaribo

lees ook ...

President Santokhi viert St. Jorisdag met Scouts in Suriname...

Op 23 april wordt jaarlijks St. Jorisdag gevierd, ook bekend als St. George’s Day, ter ere van Sint Joris, een christelijke heilige die vooral bekend staat om zijn legendarische gevecht tegen de draak...

De binnenstad van Paramaribo wordt schoongemaakt door medewerkers van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW). Bij deze werkzaamheden worden verharde wegen en bermen zandvrij gemaakt en ontdaan van zwerfvuil. Er wordt ook extra aandacht besteed aan wegmarkeringen en zebrapaden die aan een nieuwe verflaag toe zijn, groenvoorzieningen en het verwijderen van onkruid.

Verder wordt ook het verkeersmeubilair aangepakt. De binnenstad van Paramaribo is bij uitstek een plek waar zowel Surinamers als toeristen graag winkelen en wandelen. Echter is in de loop der jaren nagenoeg niets gedaan aan het onderhoud. Er is in december tussen de ministeries van Openbare Werken (OW), Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), het bedrijfsleven en horeca-uitbaters een akkoord bereikt om de binnenstad van Paramaribo een nieuw aanblik te geven.

Op het districtscommissariaat van Paramaribo-Noordoost is onlangs in aanwezigheid van OW-minister Riad Nurmohamed een convenant getekend waarin vijftien punten zijn samengevat om de binnenstad te ordenen en aantrekkelijk te maken. Volgens minister Nurmohamed is de binnenstad erg belangrijk voor de overheid, wegens toerisme en de historische- en overheidsgebouwen.

Chanderbhan Rambali, waarnemend hoofd van afdeling Terreinen, Straat- en Bermonderhoud bij (OGA) die het project coördineert, zegt dat de binnenstad compleet wordt aangepakt. Het gaat om een fictief afgebakend gebied tussen de Henk Arronstraat, Waterkant, langs de Surinamerivier, Gemenelandsweg en de J.A. Pengelstraat.

Het werk wordt in eigen beheer gedaan door veldarbeiders die ook uit de districten zijn gekomen om de binnenstad keurig uit te laten zien. Terreinen, straten en bermen dienen frequent onderhouden te worden. De bedoeling is om eerst de stad schoon te krijgen, waarna herstelwerkzaamheden zullen plaatsvinden aan met name wegmeubilair.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote schoonmaakbeurt voor binnenstad van Paramaribo