donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
1
(1)

Grote projecten besproken in ministerraad

lees ook ...

Houders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan...

De houders en personeelsleden van bettingkantoren in Suriname overhandigden een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marin...

Er is vandaag 11 augustus in Raad van Ministers gesproken over verschillende grote projecten op landelijk, maar vooral op lokaal niveau. Dit, om direct verbetering te brengen aan de kwaliteit van leven van de gehele Surinaamse bevolking. Vanaf het niveau van de districtscommissarissen tot op ministerieel niveau worden diverse projecten geïdentificeerd en besproken.

De regering probeert een  balans te vinden tussen het aanwenden van de besparingen ter stabilisatie van de economie en duurzame verbeteringen. Bij alle projectvoorstellen, eventueel na bespreking op het kabinet, worden de gangbare wettelijke procedures in acht genomen. Processen van openbare aanbestedingen en gunningen worden ook volgens de normale aanpak afgehandeld. De regering zal ook bij deze grote projecten rekening houden met de decentralisatiegedachte. Hierdoor zullen op diverse locaties in Suriname projecten worden uitgevoerd.

Hierbij zijn ook infrastructurele werken waarbij de ontwikkeling van het gehele land ter hand wordt genomen: van het opzetten van een nieuwe markt in Nickerie, nog een brug over de Surinamerivier, tot middelbare scholen in het achterland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote projecten besproken in ministerraad