vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Grote partij illegale Covid-testen in beslag genomen

lees ook ...

Sharman unhappy with SRD 100 million for healthcare sector

Dew Sharman, deputy speaker of the parliament said in conversation with the news press that he’s not completely happy with the amount of SRD 100 million that has been released for the health care sect...

Een gemengd team bestaande uit ambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Justitie en Politie en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, heeft op 9 juni een grote partij illegale Covid-testen in beslag genomen. Deze testen werden gewoon op daartoe onbevoegde locaties verkocht en wel zonder toestemming van het ministerie van Volksgezondheid en ook zonder enige vergunning van EZ.

Het komt geregeld voor dat personen ertoe overgaan om zichzelf te testen en hun resultaten ook niet doorgeven, wat niet alleen de situatie zorgwekkender maakt, maar ook de volksgezondheid onnodig in gevaar brengt.

Personen die zich hieraan schuldig maken zijn gewaarschuwd. Er zal streng worden opgetreden tegen hun, omdat niet getolereerd zal worden dat onze gezondheidssituatie wordt verergerd.

De Covid-testen behoren tot medische verbruiksartikelen en is er een vergunning nodig om deze te verkopen. Wie deze testen wenst te verkopen moet onherroepelijk contact opnemen met de ministeries van Volksgezondheid en EZ voor de nodige toestemming.

Het onderzoek van de in beslag genomen Covid-testen wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote partij illegale Covid-testen in beslag genomen