zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4
(1)

Grote mijlpaal voor Marowijne: na 30 jaar weer ambtenarenopleidingen

lees ook ...

Rode haan kraait aan de Bomaweg

Een gezin van zes is in de avond van zaterdag 24 september door een woningbrand aan de Bomaweg dakloos geworden. De politie van het bureau Santo Dorp kreeg omstreeks 22.10 uur van het Command Center e...

Voor het district Marowijne is het een grote mijlpaal dat er na 30 jaar weer ambtenarenopleidingen worden verzorgd. De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse zaken (Biza) zal de cursussen verzorgen op de Hubertus Waaldijkschool te Moengo, waar het startsein is gegeven. 55 cursisten doen mee.

De opleidingen die in Marowijne verzorgd zullen worden zijn de vooropleiding Surnumerair, de Surnumerair Opleiding, de Bevolkingsadministratie (BA) Basis en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO)-1 opleiding. De start van deze opleidingen is volgens minister Somohardjo een grote mijlpaal voor Marowijne. Dit is nodig om het kennis- en operationele niveau van de ambtenaren van alle districten naar een gelijkwaardige en uniforme standaard op te trekken.

Om de trainingen in het district te kunnen verzorgen heeft heel veel voeten in de aarde gekost en daarom moedigde hij de ambtenaren aan om de opgedane kennis en vaardigheden efficiënt toe te passen op de werkvloer. “Na dertig jaar een ambtenarenopleiding in Marowijne; het gaan zware tijden worden, maar het zal de moeite waard zijn”, aldus de minister.

Voor DNA-voorzitter Marinus Bee betekent de opstart van deze opleiding een traject van duurzame ontwikkeling, geen gemakkelijke is, maar wel één die gebalanceerd en stabiel is. Hij sprak de ambtenaren moed in om in zichzelf te investeren, zodat zij hogere posities kunnen bereiken en zich verder ontwikkelen binnen de maatschappij. “U kunt uzelf vanwege uw capaciteit, kennis en kunde onmisbaar maken. Wij gaan u waarderen op basis van die competenties en vaardigheden”, aldus Bee.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft later op de dag de studenten persoonlijk toegesproken om ze te motiveren en hun een hart onder de riem te steken. Biza-directeur Nasier Eskak, Jacintha Thomas-Alfaisie, HRM-directeur van Biza, en de districtscommissaris van Marowijne-Zuidwest, Olivia Dominie waren ook aanwezig tijdens het heuglijk moment voor het district Marowijne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote mijlpaal voor Marowijne: na 30 jaar weer ambtenarenopleidingen