zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
3.5
(2)

Grote kenner en cultuurdrager Arowakse stam heengegaan

lees ook ...

AWJ werkt weer met buurtorganisaties

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), de Nationale Vereniging van Welzijnsorganisaties (NVWO) alsook het Platform van Buurtorganisatie...

Lokono cultuurkenner Justus Orassie heeft het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. VIDS-voorzitter Muriel Fernandes herinnert zich dat Orassie jaren terug zijn bijdrage heeft geleverd in het kader van grondenrechten.

“Hij heeft een onderwerp met betrekking tot grondenrechten vertaald naar de Lokono taal. Het overlijden van Orassie is een groot verlies voor de Inheemsen, in het bijzonder de Arowakken, want de Lokono taal is aan het uitsterven”, benadrukt Fernandes.

Suriname, in het bijzonder de familieleden, zijn in rouw gedompeld door het verlies van een heel bijzonder mens, zegt president Chandrikapersad Santokhi. Een bijzonder mens, omdat Orassie een speciale bijdrage heeft geleverd aan het behoud en verstrekken van informatie over de Arowakse cultuur.

Hij was vooral bekend om zijn verhalen over vroeger, het ontstaan van de naam Suriname en verhalen over Palmentuin. Orassie wordt vandaag op veel manieren herdacht. Zijn kwaliteiten en kennis laat hij hier achter voor ons.

President Santokhi condoleert de Surinaamse gemeenschap met dit verlies, maar in het bijzonder zijn naasten. Aan de familieleden en vrienden wordt heel veel sterkte in deze droevige dagen toegewenst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote kenner en cultuurdrager Arowakse stam heengegaan