dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
3.5
(2)

Grote kenner en cultuurdrager Arowakse stam heengegaan

lees ook ...

Ondernemers arrestantenvoeding dreigen met protest

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) zijn zorgen geuit over de ongelijke behandeling van ondernemers die arrestantenvoeding leveren. Tijdens de behandeling van de ...

Lokono cultuurkenner Justus Orassie heeft het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. VIDS-voorzitter Muriel Fernandes herinnert zich dat Orassie jaren terug zijn bijdrage heeft geleverd in het kader van grondenrechten.

“Hij heeft een onderwerp met betrekking tot grondenrechten vertaald naar de Lokono taal. Het overlijden van Orassie is een groot verlies voor de Inheemsen, in het bijzonder de Arowakken, want de Lokono taal is aan het uitsterven”, benadrukt Fernandes.

Suriname, in het bijzonder de familieleden, zijn in rouw gedompeld door het verlies van een heel bijzonder mens, zegt president Chandrikapersad Santokhi. Een bijzonder mens, omdat Orassie een speciale bijdrage heeft geleverd aan het behoud en verstrekken van informatie over de Arowakse cultuur.

Hij was vooral bekend om zijn verhalen over vroeger, het ontstaan van de naam Suriname en verhalen over Palmentuin. Orassie wordt vandaag op veel manieren herdacht. Zijn kwaliteiten en kennis laat hij hier achter voor ons.

President Santokhi condoleert de Surinaamse gemeenschap met dit verlies, maar in het bijzonder zijn naasten. Aan de familieleden en vrienden wordt heel veel sterkte in deze droevige dagen toegewenst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote kenner en cultuurdrager Arowakse stam heengegaan