zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Grote infrastructurele projecten in Suriname worden voortgezet

lees ook ...

Lokalen bij OS Tout Luit Faut bijgebouwd en gerestaureerd me...

De onderwijsdependance van de openbare School Tout Luit Faut is gerenoveerd en uitgebreid. Doordat er lokalen zijn bijgebouwd kunnen de leerlingen nu dagelijks naar school, wat eerder niet mogelijk wa...

Er is door het ministerie van Openbare Werken (OW) met vier aannemingsbedrijven die bezig zijn met de uitvoering van grote infrastructurele projecten, overeenstemming bereikt om de werkzaamheden weer te starten. Vrijdag heeft de nieuwe contractondertekening plaatsgevonden met Baitali N.V, Kuldipsingh N.V, Tjongalanga N.V en APS N.V. Santosh Soman, directeur Civiel Technische Werken (CTW) van het ministerie van OW, spreekt van een nieuw begin om projecten weer op te pakken.

Om dit resultaat te bereiken is er lang onderhandeld met het ministerie van Financiën en Planning. Het is gelukt om te komen tot een schuldherschikking. Volgens de directeur gaat het om een landelijke en structurele aanpak met gezamenlijk een spoedherstelprogramma zodat de wegen, opgenomen in de aangepaste scope, in goed begaanbare condities komen.

Directeur Soman ging ook kort in op de projecten die dringend geasfalteerd moeten worden. Hij sprak onder andere over het herstel van het weggedeelte op de Oostwestverbinding tussen Jenny en Henar (weg naar Nickerie), die jaren in een slechte staat verkeert.

Verschillende bedrijven en de burgerij hebben hierover veel klachten gedeponeerd. In Commewijne zal ook de Pandit Tilakdharieweg aangepakt worden. Verder zullen de asfalteringswerkzaamheden op de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne weer de nodige aandacht krijgen en de ontwateringsprojecten rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Minister Riad Nurmohamed van OW, gaf aan dat hij opgelucht is dat de werkzaamheden weer worden opgepakt door de aannemers. “De meeste van hen konden niet verder gaan, omdat ze geen betaling meer kregen. Het is een kunst geweest om dit opgelost te krijgen, maar vandaag is het met medewerking van het ministerie van Financiën en Planning en BIBIS opgelost,” zei Nurmohamed. Het herschikken van de schulden moest en als gevolg daarvan zijn de projecten verminderd. De aannemers hebben met deze nieuwe regeling voor de komende twee jaar 100 procent werk”, zei de bewindsman.

Aangezien het om torenhoge bedragen ging moesten alle oude contracten van 2019 opnieuw worden bekeken. Hierdoor moesten er nieuwe financieringsovereenkomsten bepaald worden onder nieuwe voorwaarden en omstandigheden. De bedragen zijn binnen de nieuwe regeling tot 50 procent gereduceerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote infrastructurele projecten in Suriname worden voortgezet