zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Grote drugsvondst na brand in Nickerie: bijna 2500 kilogram inbeslaggenomen

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

Op woensdag 6 maart 2024 ontving de politie van het bureau Nieuw-Nickerie een brandmelding op een adres aan de Palingstraat in het district Nickerie. Rond 17.30 uur begaven de wetsdienaren zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen ze een loods aan die in brand stond.

De brandweer, die snel ter plaatse was, slaagde er op een bepaald moment in om het vuur onder controle te krijgen. Tijdens het blussen ontdekten ze echter in een aparte opslagruimte binnen de loods een hoeveelheid witachtige substantie, verpakt in verschillende formaten.

De afdeling Forensische Opsporing werd ingeschakeld en na onderzoek bleek het te gaan om een grote partij drugs. De inbeslaggenomen lading woog maar liefst 2.415,95 kilogram. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht in verband met deze zaak.

Tegelijkertijd heeft het Bestrijding Internationale Drugsteam (BID-team) op dezelfde dag ongeveer 593 kilogram cocaïne onderschept. De cocaïne was verborgen in 17 dozen, verstopt in de machinekamer aan de onderzijde van de cockpit. De Surinaamse politie ontving een melding van een ongeregeldheid, waarna er een onderzoek werd uitgevoerd door het maintenance team, dat vervolgens het BID-team inschakelde.

Het onderzoek in deze zaken is overgedragen aan de Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote drugsvondst na brand in Nickerie: bijna 2500 kilogram inbeslaggenomen