zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Grote drugsvernietiging na inbeslagname in Nickerie: 2,415.95 kg drugs

lees ook ...

Hofpresident benadrukt verantwoordelijkheden van nieuwe advo...

Het Hof van Justitie heeft vrijdag vijf nieuwe advocaten beëdigd in een plechtige ceremonie gehouden in de zittingszaal van het Gerechtsgebouw aan het Onafhankelijkheidsplein. De raadslieden Irma Dori...

Op vrijdag 8 maart 2024 heeft de afdeling Narcoticabrigade van de politie onder leiding van een officier van justitie, bijgestaan door medewerkers van de Forensische Opsporing en de Recherche van Regio West, een indrukwekkende hoeveelheid drugs vernietigd bij de monding van Zeedijk in het district Nickerie.

Het gaat om een enorme lading drugs, namelijk 2.415,95 kilogram, die eerder op woensdag 6 maart 2024 in beslag was genomen tijdens een brand in een loods aan de Palingstraat in Nickerie. De politie was erin geslaagd de drugs veilig te stellen, waarna het proces van vernietiging kon beginnen.

De operatie vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen en toezicht van het Openbaar Ministerie, en had tot doel de illegale drugs volledig te neutraliseren. Dit initiatief markeert een belangrijke stap in de voortdurende strijd tegen drugshandel en -gebruik in het land.

De politie benadrukte het belang van dergelijke acties in de bescherming van de samenleving tegen de schadelijke gevolgen van drugsmisbruik. De vernietiging van deze grote hoeveelheid drugs is een duidelijk signaal dat de wetshandhavingsinstanties vastberaden zijn om op te treden tegen criminele activiteiten en de veiligheid van burgers te waarborgen.

De politie zal blijven samenwerken met verschillende instanties en blijft zich inzetten voor de bestrijding van drugscriminaliteit in het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote drugsvernietiging na inbeslagname in Nickerie: 2,415.95 kg drugs