dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Grote delen Paramaribo onder water na zware regenval; scholen gesloten

lees ook ...

Auto die de Saramaccarivier inreed met lichaam erin aangetro...

De auto van Sharon I., die gistermorgen in de Saramaccarivier reed, is boven water gehaald. In het voertuig werd haar lichaam gevonden. Het motief voor haar beslissing om een einde aan haar leven ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft besloten om alle scholen in Suriname te sluiten vanwege de wateroverlast na de zware regenval van afgelopen nacht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de scholen morgen 25 april normaal open, meldt de departementsleiding.

Veel buurten, inclusief die normaal gesproken niet onder water lopen, zijn getroffen door overstromingen. Personen kunnen hun woningen niet uit. Sommige auto’s staan langs de kant van de weg en ook woningen staan volledig onder water. Deze wateroverlast heeft gezorgd voor veel overlast voor bewoners en verkeer in de getroffen gebieden.

In gesprek met Culturu TV zegt minister Riad Nurmohamed dat hij verrast is door de zware neerslag. Dit is het effect van klimaatverandering dat jaren terug is voorspeld; “dat we in Suriname veel te maken zullen krijgen met korte maar wel hevige regenbuien. Dat was er vroeger niet.”

De bewindsman heeft een quickscan gedaan en gekeken naar het niveau van de kanalen. Hij legt uit dat bij extreme neerslag elk gebied onder water kan lopen. “Je mag doen wat je wil, maar bij extreme neerslag loop je onder water.”

Wateroverlast in Paramaribo. Foto: Facebook

Het doel is nu dat het water binnen 24 uur wegtrekt. In veel woonbuurten zijn de goten begroeid. Het ministerie kan alles niet aan want er zijn beperkte middelen op de begroting, zegt Nurmohamed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrote delen Paramaribo onder water na zware regenval; scholen gesloten