zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Grootschalige fraude ontdekt bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is een grootschalige fraude met labels ontdekt, waarbij zeker 6.000 labels, die reeds waren goedgekeurd en betaald, zijn aangetroffen bij een houtexporteur. Dit werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de SBB-directie. Directeur Ruben Ravenberg benadrukte dat er een politioneel onderzoek gaande is en dat de fraude waarschijnlijk ook intern heeft plaatsgevonden.

De ontdekking werd gedaan tijdens een reguliere controle bij het inladen van hout voor export, waarbij de politie direct werd ingeschakeld. Ravenberg merkte op dat er sprake lijkt te zijn van een georganiseerde bende, aangezien labels voor houtblokken van specifieke locaties elders werden aangetroffen.

De SBB tracht de regelgeving voortdurend aan te scherpen om fraude te voorkomen, maar dit is de eerste keer dat een dergelijke fraude aan het licht komt. De omvang van de schade voor de SBB is nog niet precies bekend, maar Ravenberg gaf aan dat het systeem van de SBB aangeeft dat er per jaar 500.000 kubieke meter hout wordt gekapt, terwijl de fraude doet vermoeden dat dit aanzienlijk meer is.

Als reactie op de fraude zijn er bij de SBB al diverse disciplinaire maatregelen genomen, waaronder ontslagen op staande voet, schorsingen, degradaties en non-actiefstellingen. Tegen bepaalde individuen loopt momenteel een onderzoek.

Ravenberg benadrukte dat de SBB zich inzet voor een duurzaam bosbeleid en dat het voortbestaan van de bossen essentieel is voor de toekomst. Ondanks de fraude gelooft hij dat er meer eerlijke dan oneerlijke mensen zijn, wat het mogelijk maakt om het werk van de SBB met een gevoel van voldoening voort te zetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrootschalige fraude ontdekt bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht