woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Grootopperhoofd der Matuariërs dringt aan op hulp bij presidentiële ontmoeting

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

President Chandrikapersad Santokhi heeft na een ontmoeting met grootopperhoofd Lesley Valentijn zijn steun toegezegd aan het Matawaigebied. Tijdens de ontmoeting op maandag 12 februari 2024 heeft het staatshoofd de noden van de bewoners van het Matawaigebied besproken en ondersteuning toegezegd. De gesprekken vonden plaats op het Kabinet van de President.

De problemen waar de bewoners van het Matawaigebied mee kampen omvatten onder andere structurele uitdagingen op het gebied van drinkwatervoorziening en elektrificatie, evenals de slechte staat van de toegangswegen en het ontbreken van een motor voor de schoolboot. Daarnaast verkeert de residentie van de granman in een deplorabele staat en vereist dringend renovatie.

Er zullen projecten worden uitgevoerd via parastatale bedrijven en de presidentiële werkgroep “Ontwikkeling Matawaigebied”. “Het ministerie van Openbare Werken heeft de hoofdweg naar Pusugrunu volledig opgenomen voor aanpak en heeft duikers ter beschikking gesteld om de ergste plekken tijdens de regentijd te verhelpen,” aldus projectcoördinator Eduard van Leeuwen.

Samenwerking met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is momenteel gaande om de drinkwaterput van Pusugrunu en omgeving operationeel te maken. De uitvoering van de werkzaamheden wacht op goedkeuring van de Raad van Ministers. Een nieuwe motor voor de schoolboot wordt spoedig verwacht. Bovendien zal er met het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) worden samengewerkt om de problemen met de busverbindingen structureel op te lossen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrootopperhoofd der Matuariërs dringt aan op hulp bij presidentiële ontmoeting