donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Grootoperhoofd der Saramaccaners eist vrijlating Asawinie Edenburg

lees ook ...

Brandweerbond staakt acties na tussenkomst rechter

Na ingrijpen van de rechter heeft de brandweerbond besloten de acties te staken. Een ander gevolg van het kort geding is dat de bond en de overheid, vertegenwoordigd door het...

Het Grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni heeft de voorzitter van het Parlement, Marinus Bee MSc. LL.B in een brief gevraagd om zijn invloed aan te wenden om de onmiddellijke vrijlating van Regita Asawinie Edenburg te bewerkstelligen. De brief is overhandigd en voorgelezen door Iwan Adjako, secretaris van de granman.

Op 28 mei 2023 is mensenrechten activiste en medewerkster van het Volkstribunaal Suriname, Asawinie, door een zwaar bewapend politie eenheid, in haar woning gearresteerd en in verzekering gesteld. “De arrestatie en inverzekeringstelling van Asawinie zijn onrechtmatig en strijd met het vonnis van 28 november 2007, van het Inter-Amerikaans Mensenrechten Hof”, luidt een passage uit de brief.

De parlementsvoorzitter voelt zich verplicht het schrijven in ontvangst te nemen. Hij geeft aan in contact te zullen treden met de regering over deze kwestie. “We gaan het bestuderen en kijken wat we kunnen betekenen. Ik ben blij dat u dit pad gekozen heeft, zolang we met elkaar praten, kunnen we zaken oplossen”, zei de assembleevoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrootoperhoofd der Saramaccaners eist vrijlating Asawinie Edenburg