vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Groothandelsprijzen fruit- en groentesoorten nu dagelijks gepubliceerd

lees ook ...

Sipaliwini guest houses being demolished

Three contractors will begin finishing the guest houses in Guyaba, Poeketi, and Godo Olo in Sipaliwini in less than two weeks. The Ministry of Regional Development and Sports has committed SRD 13.9 mi...

Minister van Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft dinsdag ‘het groothandelsprijzen project voor land- en tuinbouwproducten’ gelanceerd. In verband met de Dag der Agrariërs en Wereldvoedseldag zullen vanaf 12 oktober dagelijks om 10 uur ‘s morgens de groothandelsprijzen van de Centrale Markt van 29 fruit- en groentesoorten worden gepubliceerd op BIC Saramacca, die via Facebook te volgen zullen zijn.

Het project is in samenwerking met de districtscommissaris en de Agrarische Adviesraad van Saramacca. De groothandelsprijzen van fruit en groenten komen dagelijks tot stand tussen 4:00 en 5:30 uur in de ochtend onder de Centrale Markt te Paramaribo. Deze publicatie van prijzen zal door de landbouwers van geheel Suriname te volgen zijn op de Facebookpagina van BIC Saramacca.

De landbouwers zullen hiervan profiteren, omdat zij niet meer afhankelijk zullen zijn van informatie over prijsvorming onder de markt van de middleman of tussenpersoon. De publicatie zal behalve door de landbouwers ook te volgen zijn door de opkopers, venters en consumenten. Verder zal dit het ministerie en het commissariaat in staat stellen om de prijsvorming van deze 29 landbouwproducten gedurende het heel jaar door te volgen om de seizoengevoeligheid van de productie en de prijsvorming te registreren.

De prijsinformatie draagt bij aan de transparantie van de markt evenzeer voor de land- en tuinbouw. Verder is de prijzenstatistiek niet alleen bijzonder belangrijk voor het ontwikkelen van het te voeren beleid, planning en investeringen in de sector, maar ook om de landbouwers en toekomstige jonge landbouwers in de tuinbouw beter te begeleiden middels adequate voorlichting.

LVV-minister Sewdien is blij met het initiatief. Middels een druk op de knop heeft de bewindsman, bijgestaan door de districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, de eerste publicatie van de groothandelsprijzen geplaatst op BIC Saramacca.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroothandelsprijzen fruit- en groentesoorten nu dagelijks gepubliceerd