zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Groot tekort douaneambtenaren onder aandacht gebracht president

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

Dat het korps douane een groot tekort heeft aan douaneambtenaren is onder de aandacht gebracht van president Chandrikapersad Santokhi, die donderdag een bezoek heeft gebracht aan het korps. De voorzitter van de douanebond, Joyce de Vlugt, drukt de regering op het hart, om spoedig over te gaan tot de werving en selectie van nieuwe personeelsleden. “Mogelijk zullen er zelfs twee lichtingen kort na elkaar moeten volgen,” omschrijft zij de urgentie.

Het staatshoofd was op bezoek bij de dienst Invoerrechten en Accijnzen waar hij deelgenoot is geweest van de bevordering van 15 douaneambtenaren. Ook het naambord van een nieuwe containerscanner werd bij deze gelegenheid onthuld. De douanedienst functioneert als een belangrijke ader van de economie. De Vlugt, gaf tijdens haar toespraak aan vereerd te zijn met het bezoek van de president. “Dit gebeurt voor het eerst in mijn bijna 30 dienstjaren en naar ik me heb laten vertellen heeft dit nooit eerder plaatsgevonden,” stelt de Vlugt.

De bondsvoorzitter verheugt zich op de ingebruikname van het in aanbouw zijnde pand, dat als douanekantoor zal fungeren. Hiermee zal de douane eindelijk over een eigen onderkomen beschikken. Hetgeen, voor de dienst van eminent belang is. Zij zegt verder dat de dienst over deskundig personeel beschikt, echter zal meer aandacht besteed moeten worden aan de doorgroeimogelijkheden.

Ze geeft de garantie dat de dienst als collectief ervoor zal zorg dragen dat de rol binnen de economie optimaal uitgevoerd zal worden. De bondsvoorzitter vroeg ook naar verbetering van de secundaire voorzieningen, met name de medische voorzieningen. “Ik wil u namens de organisatie bedanken voor dit bezoek. We kijken uit naar wat u voor ons in petto heeft. Wij blijven benieuwd,” zei de bondsvoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroot tekort douaneambtenaren onder aandacht gebracht president