Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Groot geldbedrag verduisterd door vrouw vermoorde ondernemer; zij is opgepakt

Geplaatst

op

Een groot geldbedrag, een grote partij gouden sieraden en elektronische apparaten zijn weggemaakt door de vrouw van de ondernemer die op 11 augustus voor zijn woning is doodgeschoten. Ook een arbeider is betrokken bij de diefstal. Beiden zijn opgesloten voor diefstal en verduistering.

De arbeider wordt ervan verdacht van het meehelpen aan de diefstal. Het vermoeden bestaat dat de daad na de dood van de ondernemer gepleegd, vermeldt de afdeling Public Relations van de Politie.- Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan de boer
donderdag 27 augustus 2020 15:30

Als ze dat echt. Gedaan hebben .zijn ze ziek geldt mAak je niet gelukkig hét is wel makkelijk!!??

Johan de boer
donderdag 27 augustus 2020 15:32

Ik ben johan de boer .niet ik ben Leo de boer vreemd ??????

Percy
donderdag 27 augustus 2020 20:32

Geweldig weer, is het nu het enige wat ze kunnen hier doden en stelen ?
Ik word er zo langzamerhand misselijk van.
Deze mensen hebben gesloten en worden direct opgesloten. Bouterse en Brunswijk hebben nog veel meer gedaan dan stelen en zitten zelfs in de regering .
Wat is dit voor een landje.
De echte zware boeven laten ze gewoon rond lopen.
We zouden met zen alle in opstand moeten komen om die twee Beesten in de bak te gooien.

Amnesty2868
donderdag 27 augustus 2020 21:32

Chan is ook een boef. Kijk wat er nu gebeurd ze hebben het volk belazerd. Allemaal zakkenvullers en het volk moet er onder leiden.

Wendy
donderdag 27 augustus 2020 23:02

Shantoki steelt ook tuurlijk sheriff doet ook zijn dingetjesAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen