woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Grondwetwijziging goedgekeurd met 45 stemmen

lees ook ...

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december - Wereld Bodemdag - werd afgesloten. De tentoonstelling ging va...

De Nationale Assemblee heeft gisteren met 45 algemene stemmen de wijziging van de Grondwet goedgekeurd. Een omissie maakte dat men vrijdag jongstleden twee keer moest stemmen voor de gewijzigde Kiesregeling die met 46 algemene stemmen werd aangenomen. Marinus Bee nam de fout op zich. Hij wilde “niemand onder de bus gooien”, omdat iedereen hard heeft gewerkt om de wetswijzigingen af te krijgen voor behandeling en goedkeuring.

Bee hield zijn gehoor voor, dat in het Ordereglement de procedure over het nemen van besluiten is vastgelegd. Op grond hiervan is de afgesloten vergadering heropend. Pas daarna kon men overgaan tot stemmen.

Bee had ondersteuning van de fractieleiders Rabin Parmessar (NDP), Asis Gajadien (VHP) en Gregory Rusland (NPS). Het was een onaangename ervaring, maar Bee vond het belangrijk dat zaken werden gecorrigeerd. Rusland vond het belangrijk dat de correctie op de juiste manier heeft plaatsgevonden.

De Assembleevoorzitter bood namens De Nationale Assemblee zijn verontschuldigingen aan de samenleving aan voor de gemaakte fout. Het resultaat van deze stemming maakt de weg naar de verkiezing van 25 mei 2025 open. Het is nu helemaal veiliggesteld. “Wat een opluchting”, was het voor Bee nadat de stemming was afgerond.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondwetwijziging goedgekeurd met 45 stemmen