woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(3)

Gronduitgiftes Hollandse Kamp worden teruggedraaid

lees ook ...

Illegale Guyanese vissers aangehouden bij samenvloeiing rivi...

Een gemengd team van de politie en de Marine van het Nationaal Leger (NL) heeft in de vroege ochtend van woensdag 12 juni 2024 de vissers C.P. (24) en R.M. (38), beiden van Guyanese afkomst, aangehoud...

“Er mogen geen gronden uitgegeven worden in gebieden van Inheemse- en Tribale volken, omdat de collectieve rechten van deze volken nog niet wettelijk zijn erkend. Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft gezegd dat de uitgegeven gronden in Hollandse Kamp worden teruggedraaid. Het gaat duidelijk om Inheems gebied”, zegt dorpshoofd Sergio Jubithana van Hollandse Kamp.

Hij heeft samen met VIDS-voorzitter Muriël Fernandes gesproken met GBB-minister Vorswijk en districtscommissaris Marlene Joden van Para. Ook onder andere Selowin Alamijawari, ondervoorzitter van VIDS en hoofdbasja Lorenzo Burnett van Hollandse Kamp zaten om de tafel.

Dorpelingen en het bestuur van Hollandse Kamp hebben woensdag geprotesteerd tegen de gronduitgiften in hun woon- en leefgebied. De ontbossing werd stopgezet en de graafmachine moest het gebied verlaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGronduitgiftes Hollandse Kamp worden teruggedraaid