zaterdag 20 april 2024
31 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Grondpapieren voor Nickerianen

lees ook ...

Verdachte man aangetroffen met vermiste tieners

Op dinsdag 16 april jongstleden heeft de politie van bureau Rijsdijk na een melding een 25-jarige man aangehouden in het ressort. De zonen van Hermandad troffen de man halfnaakt aan met drie eveneens ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft  de afgelopen week samen met de burgermoeder van Nickerie Senrita Gobardhan na zes maanden weer grondpapieren overhandigd aan inwoners. Ruim honderd burgers mochten  grond- en toewijzingsbeschikkingen ontvangen. Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft na ruim een half jaar weer gehoor gegeven  aan grondaanvragen in het rijstdisctrict.

 De regering wil de achterstanden in grondaanvragen wegwerken. Zowel de president als de  districtscommissaris benadrukten, dat de nieuwe grondeigenaren zich zullen moeten houden aan het natraject van gronduitgifte.

Nickerie-parlementariër Ramdin deed een beroep op de president om het Glis-kantoor weer open te stellen.

“Wij hebben zes maanden terug hier in Nickerie beschikkingen uitgereikt en nu doen we dat weer. Het is de bedoeling dat het interval steeds kleiner wordt. Wij zullen proberen elke drie maanden de grondverzoeken af te handelen”, aldus Santhoki. Verder zegt de president dat de ontwikkeling van Nickerie belangrijk is, omdat het rijstdistrict andere districten kan ondersteunen bij de uitbreiding van de rijstsector.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondpapieren voor Nickerianen