zondag 1 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
21.7 C
Amsterdam
5
(1)

Grondpapieren voor Nickerianen

lees ook ...

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices in Coronie

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices is dinsdag jongstleden in het district Coronie van start gegaan. Het bedrijf is van plan ruim 65.000 kokosbomen te planten in Suriname. Bij de launch waren ook a...

President Chandrikapersad Santokhi heeft  de afgelopen week samen met de burgermoeder van Nickerie Senrita Gobardhan na zes maanden weer grondpapieren overhandigd aan inwoners. Ruim honderd burgers mochten  grond- en toewijzingsbeschikkingen ontvangen. Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft na ruim een half jaar weer gehoor gegeven  aan grondaanvragen in het rijstdisctrict.

 De regering wil de achterstanden in grondaanvragen wegwerken. Zowel de president als de  districtscommissaris benadrukten, dat de nieuwe grondeigenaren zich zullen moeten houden aan het natraject van gronduitgifte.

Nickerie-parlementariër Ramdin deed een beroep op de president om het Glis-kantoor weer open te stellen.

“Wij hebben zes maanden terug hier in Nickerie beschikkingen uitgereikt en nu doen we dat weer. Het is de bedoeling dat het interval steeds kleiner wordt. Wij zullen proberen elke drie maanden de grondverzoeken af te handelen”, aldus Santhoki. Verder zegt de president dat de ontwikkeling van Nickerie belangrijk is, omdat het rijstdistrict andere districten kan ondersteunen bij de uitbreiding van de rijstsector.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondpapieren voor Nickerianen