woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Grondpapieren van GBB voor afgestudeerden VMSS

lees ook ...

Ruim SRD 1 miljoen geïnd bij ondernemers die regels overtred...

Er zijn door Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) tijdens reguliere controlewerkzaamheden boetes geïnd bij onder...

Lucretia Hoepel is afgestudeerd als master of science in Business Management  in 2019, en Shayeshta Roopram heeft een HBO-studie afgerond aan de Anton de Kom Universiteit Suriname. De Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) heeft  zich al jaren igezet, om voor de leden bouwkavels te krijgen. Roopram en Hoepel horen tot de tien gelukkige afgestudeerde studenten, die eindelijk in aanmerking zijn gekomen voor een                                                bouwkavel te Reeberg.

Zij mochten hun grondpapieren ontvangen uit handen van minister Dinotha Vorswijk. “Het gevoel was onbeschrijfelijk. Dit is een mijlpaal in mijn leven, want sommige mensen wachten wel veertig jaar op een perceel van de overheid. Door de situatie in het land is het zelfs moeilijk voor mensen met een mastergraad om aan een perceel te komen. Je werkt wel, maar het salaris is bij lange na niet genoeg, dus breekt men zich het hoofd hoe je aan een perceel zou moeten komen. Wat zou je nog meer moeten doen om daarvoor geld bij elkaar te schrapen?” , aldus  Hoepel, die vanaf 2016 actief is geweest bij de VMSS en nu hoopt dat meerdere afgestudeerden in aanmerking zullen komen.

De organisatie bestaat vanaf  2015 en studenten mogen zich aansluiten tegen betaling van  een maandelijkse contributie van SRD 15,-. Meer dan zeshonderd studenten van Adek of een HBO-instelling hebben zich ondertussen  aangesloten bij de organisatie. De vereniging beijvert zich voor het lenigen van woningnood onder studenten en afgestudeerden, en bemiddelt  waar nodig voor  een baan of begeleiding bij het opzetten van een eigen onderneming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondpapieren van GBB voor afgestudeerden VMSS