woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
1
(1)

Grondige renovatiebeurt voor Kameelbrug

lees ook ...

Suriname investeert in infrastructuur met twee belangrijke c...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs twee belangrijke contracten ondertekend voor de modernisering van de infrastructuur in Suriname. Het eerste contract betreft de bouw van een geava...

De afdeling Bruggen en Steigers van het ministerie van Openbare Werken (OW) is bezig om landelijk alle bruggen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Zo worden alle oeververbindingen over het gehele land die vallen onder OW, frequent geïnspecteerd. Indien nodig worden mankementen direct aangepakt. Onder toezicht van de afdeling Bruggen en Steigers is onlangs de Kameelbrug, die over het Saramaccakanaal loopt en de Commissaris Weytinghweg met de Bomaweg verbindt, gerenoveerd.

Deze overspanning vertoonde al geruime tijd mankementen die zo snel mogelijk moesten worden hersteld. Zowel weggebruikers als bewoners uit de omgeving hebben meerdere malen aan de bel getrokken om de onvolkomenheden aan de brug op te pakken. Het bouwbedrijf Bouwvast Janki N.V. heeft de herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Kameelbrug.

Tijdens deze aanpak zijn 600 moerbouten, die thermisch verzinkt waren, vervangen. Verder zijn naast enkele betonafwerkingen, straattegels van de voetpaden vervangen en aan de zuidzijde van de brug is een deel van de leuning, die eerder door een aanrijding was beschadigd, vernieuwd. Na de herstelwerkzaamheden is de brug voorzien van een gele kleur.

Firazia Ataoellah, hoofd van afdeling Bruggen en Steigers, zegt dat de werkzaamheden aan de Kameelbrug in het ressort Saramaccapolder in februari 2022 van dit jaar zijn gestart. Alleen het vervangen van de moerbouten heeft ongeveer een maand geduurd. Zij geeft verder aan dat de brug over het Wanicakanaal te Uitkijk binnenkort aan de beurt komt, omdat het noodzakelijk is om ook deze constructie te renoveren.

Bij deze brug zijn de moerbouten ook aan vervanging toe. Doordat deze versleten zijn, zorgen zij voor enorme geluidsoverlast vooral de school in de nabije omgeving. “Op de weggebruikers wordt een dringend beroep gedaan zorgvuldig over de brug te rijden. Het komt vaker voor dat de leuningen worden aangereden, waardoor het de staat veel geld kost om die te herstellen,” zegt Ataoellah.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondige renovatiebeurt voor Kameelbrug