maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Grondenrechtenvraagstuk wordt met voorkeur behandeld

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

Binnen de regeringstop zou zijn besloten dat er prioriteit zal worden gegeven aan het grondenrechten vraagstuk van de binnenlandbewoners. Dat zegt president Santokhi. Hij zegde toe dat dit vraagstuk binnen een maand op de agenda van het parlement komt en wordt behandeld.

Ook het vraagstuk van grondconversie zal worden behandeld in het parlement. Het staatshoofd vindt het noodzakelijk dat de randvoorwaarden voor de ontwikkeling en bescherming van alle bevolkingsgroepen, in het bijzonder van hen die in stamverband leven, in place worden gebracht.

President Santokhi maakte deze kwestie kenbaar tijdens zijn toespraak op het paleis bij de viering van de Dag der Marrons op 10 oktober 2022. “Als we kijken naar het verleden, dan zien we dat er strijd geleverd moest worden om te komen tot vrijheid. Zo is er voor de totstandkoming van het vredestraktaat in het kader van 10 oktober strijd geleverd.”

“Belangrijk is dat deze mijlpaal in eenheid en wijsheid is bereikt. Zo ook moeten wij er nu voor zorgdragen dat wij de ontwikkeling van het land ter hand nemen. Daarbij staan gelijke rechten op het gebied van onderwijs, volksgezondheid en alle andere gebieden centraal. Net zoals er is gezorgd voor stabilisatie van de economie, door middel van maatregelen, zo kan dat ook voor het onderwijs en alle andere sectoren. Gefaseerd en gestructureerd kunnen wij in eenheid onze eigen natie ontwikkelen.”

De president zegt onder de indruk te zijn van de vooraanstaande posities die marronbroeders en zuster in de afgelopen jaren hebben ingenomen in de samenleving. Hij benadrukt dat elke bevolkingsgroep in dit land moet kunnen groeien en zich dient te ontwikkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondenrechtenvraagstuk wordt met voorkeur behandeld