zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Grondenrechten Inheemsen door DNA voorzitter Bee aangehaald op 09 augustus

lees ook ...

Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de schijnwerpers van de AVVN...

President Chandrikapersad Santokhi zal met wereldleiders van alle continenten bij elkaar, uitgebreid delibereren over de punten van een uitgebreide agenda op de 78ste Algemene Vergadering van de Veren...

Parlementsvoorzitter, Marinus Bee Msc. LL.b heeft op 09 augustus jongstleden, de dag der Inheemsen, het publiek op het Onafhankelijkheidsplein geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de Wet Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken. Hij gaf aan dat De Nationale Assemblée dit vraagstuk middels wetgeving wilt oplossen.

De parlementsvoorzitter zei verder dat nadat de wet ingediend was, er werk van is gemaakt. “Het is geen makkelijk vraagstuk. Uiteindelijk zijn we gestart met de behandeling en het ziet er goed uit, want de eerste ronde van de regering is afgerond. Nu hebben we met elkaar afgesproken dat er wat wijzigingen zullen komen als dat is gebeurd dan gaan we de tweede ronde in, dus we hopen heel snel het traject af te ronden”.

De rol van de Inheemsen in Suriname betreffende hun economische ontwikkeling, prestaties in het onderwijs en hun gezondheidszorg, zijn allemaal om bij stil te staan op deze dag. Voorzitter Bee gaf aan dat deze vragen vanuit de Inheemse groep beantwoord kunnen worden, maar voegdeer  aan toe dat de positie van de overheid van belang is.

De activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein werden georganiseerd door de Stichting Herdenking van de Nationale dag der Inheemse Volken 2023 en de Stichting Amazone Markt Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondenrechten Inheemsen door DNA voorzitter Bee aangehaald op 09 augustus