woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Gronddespuut tussen Leo brunswijk en Richenel Akooi

lees ook ...

Goed beheer Nanniezwamp noodzakelijk voor de landbouw

Er is een Eco-hydrologische studie van het Nannizwamp-ecosysteem gedaan door het adviesbureau Environmental Services and Support N.V. (ESS). De bevindingen zijn op 20 maart 2023 gepresenteerd in de ve...

Richenel Akooi is in een gronddespuut verwikkeld met Leo Brunswijk.“ Ik geloof niet in politieke macht, maar in het rechtssysteem van ons land. Ik heb daarom weer een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen Leo Brunswijk en ik ben ervan overtuigd dat het recht zal zegevieren.”  Richenel Akooi toont hiermee zijn vertrouwen in het rechtssysteem van het land.

Een perceel van 641 vierkante meter aan de Granpasie te Albina is oorzaak van het dispuut. Brunswijk heeft er een gat gegraven met een omtrek dat bijna even groot is als het perceel. “Dat heeft hij gedaan, omdat hij vindt dat hij het perceel heeft opgehoopt en daarom het zand heeft afgegraven. Dit is echt belachelijk gi so wan bigi man en heeft hierdoor het recht in eigen hand genomen, omdat je niet eens bent dat de grond aan iemand anders toebehoort”, aldus Akooi.

Akooi heeft het perceel in 1997 aangevraagd en toont de pers een beschikking, waaruit blijkt dat hij het in mei 2020 heeft gekregen. Brunswijk  heeft rondom het perceel onder andere een loods en een carwash gebouwd. Merkwaardig is dat het terrein van het hoofdkwartier van Abop in Marowijne, alleen via het perceel van Akooi bereikt kon worden. Men maakt gebruik van zijn inrit. “Een paar jaren terug was hij bij me gekomen en wilde me vergoeden voor het maken van de inrit, maar ik heb geweigerd. En mi no opo no wan gron tori nanga a man”, vertelt Akooi.

Eerder heeft Ronnie Brunswijk  bemiddeld tussen hem en Leo Brunswijk  in deze zaak.  Akooi  ging toen  akkoord met een voorstel van de vp. “Ik zou een gedeelte van de inrit afstaan aan Leo en zou gecompenseerd worden met vrij domein grond naast mijn perceel. Maar Leo is het hiermee niet eens.”  Leo Brunswijk  is ondanks meerdere pogingen niet bereikbaar voor commentaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGronddespuut tussen Leo brunswijk en Richenel Akooi