woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Grondconversieproces genereert SRD 60 miljoen en goedkeuring 157 nieuwe aanvragen

lees ook ...

Ministerie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant i...

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aanzienlijke besparingen gerealiseerd op haar jaarbegroting, wat ruimte biedt voor nieuwe investeringen in het defensieapparaat. Minister Krishnakoemarie Math...

Tijdens de regeringsraadsvergadering (RRV) op woensdag 5 juni 2024 is gebleken dat het grondconversieproces zeer effectief verloopt. In totaal zijn 157 nieuwe aanvragen goedgekeurd, wat de inkomsten naar SRD 60 miljoen heeft gebracht. De verwachting is dat de inkomsten tegen het eind van het jaar dicht bij SRD 150 miljoen zullen liggen. Deze inkomsten zullen worden gebruikt om de samenleving te ondersteunen via het social beneficiary program.

Om transparantie te bevorderen en de perceptie te corrigeren dat alleen rijke mensen grondconversieaanvragen indienen, heeft de regering gevraagd naar een overzicht van alle aanvragen. Dit overzicht zal aantonen wie allemaal hebben aangevraagd en wiens aanvragen zijn goedgekeurd, wat zal bijdragen aan een eerlijke en open beeldvorming rond het proces.

Daarnaast werd tijdens de RRV aandacht gevraagd voor de rechtspositie van ambtenaren. Tijdens de vergadering van 23 mei werden achterstanden geconstateerd. Daarom is er besloten dat op elk ministerie een inventarisatie moet plaatsvinden om deze achterstanden in te lopen. Het doel is dat alle bevorderingen en vaste aanstellingen zo snel mogelijk worden afgehandeld.

De regering blijft zich inzetten voor zowel een transparant grondconversieproces als voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden van ambtenaren, wat moet leiden tot een efficiëntere en rechtvaardigere overheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondconversieproces genereert SRD 60 miljoen en goedkeuring 157 nieuwe aanvragen