maandag 1 maart 2021
28.4C
Paramaribo
6.5C
Amsterdam
0
(0)

Grondconversie, Royalty’s en aanpak smokkel Rondhout

lees ook ...

PTC ondergaat naamsverandering

In het kader van het internationaliseren van het Polytechnic College(PTC) is de naam van het Instituut veranderd in PTC Institute University of Applied Science. De oude naam was PTC Institute for Hig...

Volksvertegenwoordigers maakten gisteren tijdens de begrotingsbehandeling gebruik van de gelegenheid om de president te vragen de inkomsten van de Staat te verhogen door een aantal zaken in te voeren of bij te stellen.

De assembleeleden zien graag opvoering van controle en aanpassing van royalty’s bij de kleinschalige goudwinning, aanpassing van grondhuurtarieven en spoedige implementatie van grondconversie en het opvoeren van de controle op uitvoer van rondhout.

President Santokhi legde uit dat de regering bezig is met het uitwerken van manieren om de inkomsten uit de kleinschalige goudwinning te verhogen, de grondconversie in te voeren en om de tarieven van grondhuur marktconform te maken.

Verder blijken er levensgrote verschillen te bestaan tussen nationale en internationale statistieken omtrent de uitvoer van rondhout. Om deze reden zal het opvoeren van de controle op de uitvoer van rondhout met urgentie worden aangepakt omdat deze verschillen alleen maar mogelijk zijn door grootschalige en georganiseerde smokkel, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondconversie, Royalty's en aanpak smokkel Rondhout