woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Grondconversie en gezondheidszorg centraal tijdens regeringsvergadering

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

Tijdens de regeringsvergadering van 7 februari 2024 heeft de Surinaamse regering belangrijke vraagstukken behandeld en besluiten genomen met betrekking tot grondconversie, gezondheidszorg, cultureel erfgoed en democratische processen. Elke week worden grondconversieaanvragen behandeld en goedgekeurd door de regering, en deze week zijn er 109 aanvragen goedgekeurd.

Dit proces stelt individuen in staat percelen tot 2500 vierkante meter om te zetten in eigendom voor SRD 25 per vierkante meter, in plaats van het vroegere bedrag van 20 euro per vierkante meter. Vanaf 1 januari 2024 zijn ook de verhoogde grondhuur- en erfpachttarieven van kracht, waarover de ministers van GBB en Financiën en Planning een presentatie zullen geven tijdens de komende regeringsvergadering. De inkomsten uit deze tarieven zullen worden gebruikt voor sociale programma’s en andere investeringen ter bevordering van de ontwikkeling van het land.

Gezondheidszorg blijft een prioriteit voor de regering, waarbij besloten is USD 2,5 miljoen beschikbaar te stellen aan het Ministerie van Volksgezondheid. Dit bedrag is bestemd voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ter ondersteuning van cardiochirurgie, interventies, echocardio-apparatuur en kinderhartchirurgie en interventies.

Daarnaast is tijdens de vergadering gesproken over de ontwikkeling van een Nationaal Museum, waarbij een Nederlandse delegatie naar Suriname zal afreizen om te overleggen over de teruggave van kunstwerken en items die tijdens de koloniale periode zijn meegenomen. Deze stap markeert een belangrijke vooruitgang in de samenwerking en het streven naar culturele rechtvaardigheid tussen beide landen.

Met betrekking tot de aankomende verkiezingen zijn voorstellen gedaan voor efficiëntie, veiligheid, transparantie en voorlichting, waarbij verschillende modellen van aangepaste stembiljetten zijn gepresenteerd volgens de nieuwe kiesregeling. De regering streeft naar een goed georganiseerde verkiezing en blijft zich inzetten voor de welvaart en ontwikkeling van Suriname, met focus op sociale programma’s, gezondheidszorg, cultureel erfgoed en democratische processen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrondconversie en gezondheidszorg centraal tijdens regeringsvergadering