zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
3.8
(4)

Groep protesteert tegen beleid regering

lees ook ...

Sportdirecteur Touw Ngie Tjouw brengt bezoek aan KNVB campus...

De waarnemend directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw bracht op 8 januari jongstleden een kennismakingsbezoek  aan de campus van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) in Zeist, Neder...

Bij een protestactie vandaag heeft een groep het vertrek geëist van de regering onder leiding van president Chan Santokhi. De groep was onder leiding van activist Sibrano Piqué. Het protest begon bij Ondrobon en de groep is door de politie begeleid naar De Nationale Assemblée (DNA).

Piqué is er blij om dat ze zijn begeleid ondanks er geen vergunning voor het protest was aangevraagd. Tientallen personen waren op de been en hebben geprotesteerd tegen de verhoogde prijzen en de aankomende overeenkomst tussen de regering en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De groep stormde op het assembleegebouw af, toen de organisator gesommeerd werd de mensen naar huis te sturen. Piqué deelde aan de agenten mee dat de groep de 51 assembleeleden wilde spreken. De volksvertegenwoordigers zijn daar geplaatst om de belangen van het volk te behartigen, merkte hij op. Verder benadrukte hij dat het volk het heel moeilijk heeft.

Piqué benadrukte dat mensen het heel moeilijk hebben en de regering niet in staat is om het armoedevraagstuk op te lossen. De situatie wordt met de dag erger. Toen niemand kwam opdagen is besloten met bussen te gaan richting de woning van DNA-voorzitter Marinus Bee. Uiteindelijk had de voorzitter beloofd een groep te zullen ontvangen bij DNA, wat niet is gebeurd. Aan hun is gevraagd om maandag terug te keren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Groep protesteert tegen beleid regering