zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Groenten- en fruitstands in Suriname mogen open tijdens lockdown

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

Groenten- en fruitstands mogen hun producten wel verkopen tijdens de total lockdown. Dit besluit heeft de regering genomen en gisteravond bekendgemaakt tijdens een Zoom-persconferentie. Net als de supermarkten, bakkerijen, slagerijen en bouwmaterialenzaken, mogen de agrarische verkooppunten ook opengaan op de maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Alleen mag slechts één persoon per gezin op straat zijn, zei minister Albert Ramdin, vicevoorzitter van de Raad van Ministers en lid van het Regeringscrisisteam tijdens de persconferentie.

Toen de total lockdown vrijdag werd aangekondigd door president Chandrikapersad Santokhi, mochten groente- en fruitverkopers hun stands niet openen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid stelde voor dat de groente- en fruithandelaren hun waar aan de supermarkten moesten leveren. De verkopers verzetten zich hevig tegen dit besluit.

Ook assembleelid Mahinder Jogi van de VHP was bezorgd en vroeg de regering om haar besluit te heroverwegen. Hij vindt dat de bevolking juist in deze Covid-periode groenten en fruit nodig heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroenten- en fruitstands in Suriname mogen open tijdens lockdown