zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Groenten en fruit worden goedkoper

lees ook ...

The 1 for 12 Foundation celebrates its 18th anniversary with...

The Whahaha Water Factory site on the Sophialaan served as the location for the 1 for 12 Foundation's 18th birthday celebration, which included donations to the less fortunate and to the donors. The o...

De prijzen voor groenten en fruit gaan langzaam omlaag. Voor vele burgers waren groenten en fruit in de afgelopen periode een luxe geworden. Voor drie sopropo’s moest er SRD 75 en vaak ook SRD 100 betaald worden, terwijl bladgroenten werden verkocht voor SRD 30 tot 35 per bosje. Nu kost een bosje bladgroenten gemiddeld SRD 15 en sopropo SRD 20.

Het valt op dat ook de prijs van peper is gedaald. Voor vijf pepers moesten burgers SRD 35 neertellen. Nu kan men al pepers kopen voor SRD 15. Ganeshkoemar Kandhai, voorzitter van Landbouwcoöperatie Kwatta, zegt dat de prijsdaling te maken heeft met het weer. Door de aanhoudende zon zijn de kostgronden droog en kon er weer normaal geplant worden.

Vanwege de zware en aanhoudende regen liepen landbouwgronden in juli onder water, met als gevolg dat de prijzen van groenten fors omhoog gingen. Volgens Kandhai is achterstallig onderhoud ook een oorzaak van dat kanalen vol liepen. Door kordaat optreden van de regering, zijn de kanalen gelijk opgehaald, waardoor het overtollige water ook wegtrok. De voorzitter van de landbouwcoöperatie verwacht dat de prijzen met het goede weer stabiel zullen blijven.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig met het in kaart brengen van de schade, die landbouwers hebben geleden door hun ondergelopen landbouwgronden. Echter is door LVV nog niet bekendgemaakt hoe groot de schade is. Verwacht wordt dat de landbouwers een compensatie zullen krijgen van de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroenten en fruit worden goedkoper