maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
5
(1)

Groente-export naar Nederland binnenkort weer mogelijk

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

Het exporteren van groenten naar Nederland zal mogelijk binnen twee weken weer plaatsvinden. Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) worden de voorbereidingen getroffen om het openstellen van de groente-export naar Europa af te ronden. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling National Plant Protection Organization (NPPO).

Om de exporten weer mogelijk te maken zijn adequate trainingen verzorgd aan een groep inspecteurs, door voornamelijk buitenlandse deskundigen, om zodoende de procedures voor export te kunnen herzien en waar nodig bij te werken. Naast deze trainingen is door het Centrum Landbouwkundig Onderzoek Suriname (CELOS) onderzoek verricht naar onder andere de behandeling van de geoogste producten waarvan de resultaten nader geanalyseerd worden.

De voorlopige resultaten zijn hoopgevend, waardoor de groente-exporteurs de komende week door minister Parmanand Sewdien ontvangen zullen worden voor nadere mededelingen en instructies. Het ministerie van LVV streeft ernaar te allen tijde de exporthandel te waarborgen, waarmee afzetgarantie aan de producenten gegarandeerd is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroente-export naar Nederland binnenkort weer mogelijk