zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Groente-export naar Nederland binnenkort weer mogelijk

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

Het exporteren van groenten naar Nederland zal mogelijk binnen twee weken weer plaatsvinden. Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) worden de voorbereidingen getroffen om het openstellen van de groente-export naar Europa af te ronden. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling National Plant Protection Organization (NPPO).

Om de exporten weer mogelijk te maken zijn adequate trainingen verzorgd aan een groep inspecteurs, door voornamelijk buitenlandse deskundigen, om zodoende de procedures voor export te kunnen herzien en waar nodig bij te werken. Naast deze trainingen is door het Centrum Landbouwkundig Onderzoek Suriname (CELOS) onderzoek verricht naar onder andere de behandeling van de geoogste producten waarvan de resultaten nader geanalyseerd worden.

De voorlopige resultaten zijn hoopgevend, waardoor de groente-exporteurs de komende week door minister Parmanand Sewdien ontvangen zullen worden voor nadere mededelingen en instructies. Het ministerie van LVV streeft ernaar te allen tijde de exporthandel te waarborgen, waarmee afzetgarantie aan de producenten gegarandeerd is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroente-export naar Nederland binnenkort weer mogelijk