woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Groenhartbomen symboliseren groeiende relatie tussen India en Suriname

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

De Indiase ambassadeur, Shankar Balachandran, zal binnenkort Suriname verlaten, maar niet zonder een blijvend teken van waardering achter te laten. Op vrijdag 31 mei 2024 vond een bijzondere ceremonie plaats op de middenberm van de Jagernath Lachmonstraat, waar de ambassadeur samen met de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, een plaquette onthulde ter ere van de aanplant van groenhartbomen. Deze bomen zijn gefinancierd door de Indiase Ambassade als symbool van de groeiende relatie tussen Suriname en India.

De ceremonie werd bijgewoond door prominente figuren, waaronder minister Albert Ramdin van BIBIS, directeur Indersing Gangabisoensingh van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), en minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Enkele maanden geleden gaf ambassadeur Balachandran het startsein voor het planten van 75 bomen aan de Jagernath Lachmonstraat. Hoewel de volledige impact van deze aanplant pas over 15 jaar zichtbaar zal zijn, benadrukt minister Nurmohamed het belang ervan voor het klimaat en de schaduwrijke omgeving.

Na grondig vooronderzoek werd gekozen voor de groenhartboom vanwege de unieke waarde en de zorgvuldige overweging van de wortelgroei, zodat de bomen geen schade aan de weg veroorzaken. Bovendien heeft het hout van de groenhartboom hergebruikwaarde, wat bijdraagt aan duurzaamheid.

De bomen, waaronder verschillende variëteiten, worden gekweekt, geplant en verzorgd door het directoraat Openbaar Groen. Dit directoraat staat ook klaar om bomen te leveren aan andere locaties zoals sportvelden of scholen indien er belangstelling is.

Ambassadeur Balachandran benadrukte tijdens de ceremonie de evolutie van de bilaterale relatie tussen India en Suriname, die gegroeid is van een normaal partnerschap naar een strategisch partnerschap. Hij sprak zijn waardering uit voor het recente bezoek van de president van Suriname aan India, wat de banden tussen beide landen verder heeft versterkt.

Ondanks zijn vertrek verzekerde de ambassadeur dat hij altijd in contact zal blijven, beschouwend dat de relatie tussen de twee naties nu dieper en breder is dan ooit tevoren. De aanplant van de groenhartbomen symboliseert niet alleen de dankbaarheid van India voor de samenwerking met Suriname, maar ook een duurzame toekomst voor de generaties die komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroenhartbomen symboliseren groeiende relatie tussen India en Suriname