woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Groene Anaconda geen beschermde diersoort

lees ook ...

Vp Brunswijk onderstreept eenheid en trots tijdens Sasi Sura...

“Suriname is een bromkidyari. En de Javanen zijn een onmisbaar onderdeel van onze samenleving." Deze woorden sprak vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 08 juli bij de festiviteiten ter geleg...

Naar aanleiding van een bericht op social media in verband met een inbeslagname van een trommel gemaakt die van de huid van een groene anaconda (Eunectes Murinus) was gemaakt, verduidelijkt Natuurbeheer dat de groene anaconda (Eunectes Murinus) GEEN beschermde diersoort is,

De regel is wel dat er voor het invoeren of uitvoeren van dieren en planten en/of delen van dieren en planten en/of producten vervaardigd uit delen van dieren en planten, geldt dat men een invoer of uitvoer vergunning bij zich dient te hebben van de Dienst ‘s Landsbosbeheer.

Voor CITES soorten zoals de groene anaconda (CITES Ⅱ species) dient men naast een vergunning van Dienst ’s Lands Bosbeheer, te weten Suriname Forest Service, ook een CITES vergunning bij zich te hebben. Beide vergunningen worden na goedkeuring afgegeven door de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB).

Zonder deze documenten mogen geen dieren, planten of delen daarvan of producten vervaardigd uit delen van dieren of planten ingevoerd wrden naar en uitgevoerd worden uit Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGroene Anaconda geen beschermde diersoort