zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Griffiers naar president; eisen verbetering rechtspositie

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

Griffiers die lid zijn van de Vereniging van Griffiers bij de Rechterlijke Macht hebben maandag hun werkplek verlaten om een petitie in te dienen bij president Chandrikapersad Santokhi. Op weg naar het Kabinet van de President zijn ook de collega’s van het Hof van Justitie opgehaald. De groep wil een oplossing voor haar problemen. Door bij president Santokhi aan te kloppen willen ze een oplossing afdwingen.

Er wordt al geruime tijd onderhandeld over de rechtspositie van het personeel. De rechtspositie van de griffier is niet goed geregeld, vinden ze. Het bestuur maakt duidelijk dat de griffiers een ambtenarensalaris verdienen terwijl hun werk veel meer omvattend is.

Zij hebben aangegeven, dat hun toelagen gebaseerd zijn op een resolutie die dateert uit het jaar 2001. Toen hadden we nog de SF als munteenheid. De 3 nullen werden geschrapt toen de SRD kwam, maar het bedrag is niet veranderd. De vervoerstoelage is nog steeds gesteld op SRD 40, telefoontoelage SRD 15 en representatieve toelage is tien procent van de bezoldiging.

Verder geven zij aan dat deze bedragen intussen allang achterhaald zijn. Dit bedrag is echt niet van deze tijd en niets, geven de griffiers aan. Griffiers zijn academisch opgeleid en moeten aan een aantal zaken voldoen, voordat zij in dienst worden genomen.

De petitie is door de directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi, in ontvangst genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGriffiers naar president; eisen verbetering rechtspositie