woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Griep neemt toe in Nederland

lees ook ...

Moordenaar omgekomen in ziekenhuis

R.S.(60), die kans had gezien zijn dochter te vermoorden uit ‘jaloersheid’, naar zeggen van de moeder en broers, is vandaag in het ziekenhuis gestorven. Na zijn snode daad nam hij een verdelgingsmidde...

Er is groei te constateren bij het aantal Nederlanders, die griep krijgen. Het Rijksinstituut voor Volksgezindheid en Milieu(RIVM) laat weten dat er waarschijnlijk een griepepidemie in zicht is. Het instituut baseert de conclusie op informatie van laboratoria, ziekenhuizen, huisartsen en GGD’s.

In oktober 2021 kwam het griepseizoen heel langzaam op gang, omdat de coronamaatregelen nog gelden. Mensen hadden minder contact met elkaar. Nu gaan wij terug naar het normaal contact en luchtweginfecties als griep melden zich weer aan.

De veschijnselen van griep en covid-19 hebben weinig verschil. Velen met griepachtige verschijnselen gaan daarom naar een GGD-testraat of doen een zelftest, volgens het RIVM. Weinigen gaan met luchtweginfecties nu naar de huisarts, waardoor het voor het instituut moeilijker is om zicht te houden op de situatie.

Men spreekt van een griepepidemie in Nederland als twee weken na elkaar meer dan 58 op de 100.000 mensen met griepachtige verschijnselen hun huisarts bezoeken en daarvan minstens 10 procent het influenzavirus heeft. Data die worden bijgehouden door het Nivel en het RIVM.

Griep en covid-19 zijn alle twee infecties van de luchtwegen, maar worden veroorzaakt door verschillende virussen. Deze verspreiden zich via druppels die vrijkomen tijdens bijvoorbeeld hoesten en niezen. De basismaatregelen helpen zowel, de verspreiding van het coronavirus, als die van het griepvirus te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGriep neemt toe in Nederland