zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Grenscontroles Marowijnerivier worden opgevoerd

lees ook ...

Werknemers Grassalco’s Security verwijderen groep ille...

Werknemers van de afdeling Security van NV Grassalco hebben een groep illegalen verwijderd uit de goudmijn van het staatsmijnbouwbedrijf te Maripaston in Para. Het gaat om ruim zestig illegalen die vo...

Het opvoeren van de grenscontroles op de Marowijenrivier is noodzakelijk. De manschappen van het National Leger moeten het nu doen met beperkte middelen. Er is bovendien ook maar een immigratiepost langs de Marowijnerivier. “We hebben een boot en proberen zoveel mogelijk te surveilleren. We proberen ook samen met de Fransen patrouilles te doen, maar het gaat niet lukken om met een boot alles te beheersen en te controleren”, zegt minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie.

Dagelijks varen passagiersboten vanuit verschillende plekken van en naar Frans-Guyana. Door de continu stroom van passagiers op de Marowijnerivier, is het raadzaam om op meerdere plekken immigratieposten te hebben.

“U ziet zelf hoeveel boten op en neer gaan. Ik denk dat we daar mensen bewuster moeten maken. Het is een heel ander soort grens. We moeten de mensen bewuster maken om zich te laten inenten, dat is de enige oplossing,” zegt Mathoera. Ze verwacht niet dat mensen van Stoelmanseiland helemaal naar Marowijne komen om via de immigratiepost te gaan.

Voor wat betreft Suriname onderstreept de bewindsvrouw dat er meerdere immigratieposten opgezet dienen te worden langs de hele Marowijnerivier. Zo alleen kan de controle beter beheerst worden. De Defensieminister zegt dat het heel erg kostbaar zal zijn om de immigratieposten op te zetten, vooral wanneer het gaat om huisvesting, onderhoud en beheerskosten.

“Er moet alvast gekeken worden naar oplossingen om het beter te gaan doen in de toekomst.” Ze merkt op dat het een heel aparte vraagstuk is dat integraal bekeken moet worden. “Er moet gezamenlijk gezocht worden naar oplossingen hoe we het grensverkeer veilig kunnen regelen”, aldus Mathoera.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrenscontroles Marowijnerivier worden opgevoerd