vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Grenscontrole Oost-Suriname verscherpt

lees ook ...

Elections will go normally on May 25, 2025

The National Assembly's (DNA) chairman, Marinus Bee, recently assured a local publication that the elections scheduled for May 25, 2025, will go smoothly. The electoral system is currently being modif...

De grensbewaking in het oosten van Suriname wordt opgevoerd. Dit is nodig om de Covid-19-situatie in het land te beheersen, zegt defensieminister Krishna Mathoera. Er is hierover een afstemmingsvergadering geweest met verschillende overheidsfunctionarissen die met de veiligheid te maken hebben. De minister verwacht met het verscherpen van de samenwerking tussen de instanties, betere resultaten bij de regulering van het verkeer over de oostgrens, criminaliteitsbestrijding en de Covid-19-beheersing.

Het is geenszins de bedoeling om economische activiteiten stop te zetten, zegt de Defensieminister. De overheid heeft slechts de intentie om de grens te bewaken en het verkeer dat noodzakelijkerwijs plaatsvindt, te reguleren. Uit onderzoek van het ministerie is gebleken dat heel wat mensen die de oversteek doen, niet langs de immigratiedienst gaan. “Wij willen niemand onaangenaam zijn, maar het gaat er in het bijzonder om dat wij een goede Covid-19-beheersing hebben,” zegt Mathoera.

Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen heeft tijdens de afstemmingsvergadering een presentatie verzorgd. Het is gebleken dat grote aantallen personen de oversteek bij de oostgrens doen, dit ondanks de gesloten grenzen. Het gaat deels om personen die vanwege economische activiteiten alsook kinderen die vanwege het onderwijs, noodzakelijkerwijs de oversteek moeten doen. Kioe A Sen heeft ook een raamwerk gepresenteerd hoe de instanties gezamenlijk zullen optrekken in de strijd tegen Covid-19.

Tijdens de bijeenkomst is ook gezegd dat bij het vervoeren van passagiers de Covid-19-protocollen niet worden nageleefd. De veiligheidsdiensten menen dat bij het beheersen van het Covid-19-virus niet per se represaillemaatregelen toegepast dienen te worden. Zij zijn ervan overtuigd dat werken aan gedragsverandering, door middel van voorlichting aan de samenleving, ook goede vruchten zal afwerpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrenscontrole Oost-Suriname verscherpt