dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Grenscontrole Marowijnerivier blijft uitdagend

lees ook ...

Centrum voor innovatie en productiviteit

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) heeft op dinsdag 29 november jongstleden een ontmoeting gehad met minister Steven Mac Andrew van Arbeid, werkgelegenheid en ...

Het controleren van de grenzen langs de Marowijnerivier is een grote uitdaging, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. Er zijn volgens haar vijf controleposten langs de oostgrens, onder andere te Moengo, Stoelmanseiland en Koemakapan. Echter is dit niet voldoende, vanwege de uitgestrektheid van de grens.

Verder is er onvoldoende materiaal om het werk uit te voeren, zegt ze. De aankoop van twee vaartuigen ligt in de planning. Ze merkt op dat ook de motoristen en koelamangs nodig zullen zijn. Daarom is onlangs een sollicitatieproces gestart om mensen in dienst te nemen.

Volgens Mathoera is vorige week gestart met de patrouilles op de Marowijnerivier. Die worden simultaan met de Franse autoriteiten uitgevoerd.

Ondanks de aanwezigheid vindt er nog steeds een frequente verplaatsing van mensen tussen Suriname en Frans-Guyana plaats. Deze grenzen zijn nog steeds, vanwege Covid-19, gesloten. Mensen geven echter geen gehoor daaraan en de oversteek vindt gewoon plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrenscontrole Marowijnerivier blijft uitdagend