Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Grenscontrole bij Drietabiki wordt opgevoerd

Geplaatst

op

blank

Franse patrouille-eenheden zullen de controle op de Lawarivier aan de grens verder opvoeren. In een spraakbericht van een bootsman worden collega’s en andere gebruikers van de rivier opgeroepen zich te houden aan de regels die gelden in verband met de totale lockdown in het grensgebied.

De politie houdt volgens het spraakbericht geen rekening met mensen die naar hun kostgrond of de dokter gaan zonder een verklaring van de bevoegde autoriteiten. Ook zijn boten met Chinezen die hun vracht op Stoelmanseiland wilden afhalen teruggestuurd naar hun dorp.

In Drietabiki aan de Tapanahony worden de strenge maatregelen van de overheid toegejuicht. Aan de Surinaamse kant is er niemand besmet en men wil dat ook zo houden. Er wordt heel streng gelet op de naleving van de afspraken met de Surinaamse overheid. Zo is er vóór de instelling van de totale lockdown aan kapiteins en basya in alle dorpen de opdracht gegeven streng te letten op wie de dorpen binnenkomen. Een groep van Dominicaanse sekswerkers is in dit verband aangezegd het gebied te verlaten.

De prijzen in de winkels in het gebied zijn door de lockdown wel gestegen. Zo kost een zak rijst van 25 kg, SRD 300 en een 28lbs gasbom, SRD 200.

Men houdt zich aan de regels en beseft dat dit in aller belang is. Kerkdiensten worden er gehouden, maar met tien personen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen