dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4
(1)

Grens samenwerking Suriname en Frans Guyana een ware uitdaging

lees ook ...

Focus op personeelsbeleid en digitalisatie tijdens regerings...

In de recent gehouden Regeringsraadvergadering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi stonden grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid centraal. Op woensdag 19 juni ...

Vertegenwoordigers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, en het Franse Instituut CTG, die belast zijn met de bevordering van grensoverschrijdende samenwerking tussen beide landen zijn tot de conclusie gekomen dat er nog veel werk te verzetten is om de problemen aan de grens tussen Suriname en Frans Guyana,  op een goede manier op te lossen.

Recentelijk is duidelijker geworden dat de landen een efficienter bevolkingsadministratie nodig hebben. Beide landen hebben baat bij, uitwisselingsprojecten van kennis in zaken volgens Mirta Tani vertegenwoordiger van de Franse overheid, belast met de coördinatie.

De huidige situatie is dat goederen van Surinamers, die de rivier oversteken en Frans gebied betreden worden vernietigd. Er is nog geen dekking om de veiligheid van Surinamers op dat deel van de rivier te garanderen. Soms weet men ook niet precies waar de grens is op de rivier.

Districtscommissaris Ose Jabini van het bestuursressort Paramacca in Sipaliwini, vroeg aandacht voor de slechte communicatie tussen de Franse veiligheidsautoriteiten en de gezagdragers in het binnenland.

“Dat gedeelte is een verantwoordelijkheid van het bestuur in Frans-Guyana. Het heeft de bevoegdheid de dergelijke projecten uit te voeren. We zeggen niet dat wij alle problemen zelf kunnen oplossen, maar wij kunnen niet zo dichtbij van elkaar zijn als buurlanden en toch niet met elkaar communiceren. Wij zullen proberen de problemen gezamenlijk op te lossen”, zei vertegenwoordiger  Tani.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrens samenwerking Suriname en Frans Guyana een ware uitdaging