dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Gratis wifi-initiatief bevordert digitale toegang op Surinaamse VOS-scholen

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) lanceerde samen met Telesur een pilotproject voor wifi op VOS-scholen. Dit initiatief, ondersteund door het Kabinet van de President/e-Gov, werd op dinsdag 6 februari 2024 officieel geïntroduceerd bij de Henry Hassankhan Scholengemeenschap. President Chandrikapersad Santokhi verrichtte de lancering in het bijzijn van minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Prewien Ramadhin (waarnemend directeur e-Gov) en Mike Antonius (directeur van Telesur).

Tijdens de bijeenkomst werd de rol van technologie in het onderwijs benadrukt. President Santokhi merkte op dat het lang zijn wens was geweest om VOS-scholen van wifi te voorzien. “Ondanks technische en financiële uitdagingen is het nu eindelijk gelukt. Met deze mijlpaal zal het onderwijssysteem uiteindelijk worden versterkt,” aldus het staatshoofd.

Het project biedt niet alleen internettoegang voor scholen, maar ook mogelijkheden voor het verrijken van kennis en toegang tot informatie over moderne technologieën. “Dit wifi-project stelt kinderen in afgelegen gebieden in staat om onderwijs te ontvangen. Daarom benadruk ik de noodzaak van een sociaal pakket, inclusief goedkoop wifi voor jongeren, zodat studenten toegang hebben tot kwalitatief goed onderwijs,” voegde de regeringsleider toe.

Studenten werden aangemoedigd om de geboden mogelijkheden ten volle te benutten. Het project begint voorlopig op VOS-scholen en zal, na een evaluatie, worden uitgebreid naar VOJ-scholen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis wifi-initiatief bevordert digitale toegang op Surinaamse VOS-scholen